Eindelijk is het zover! Deze week mogen de terrassen weer open. Tafels en stoelen naar buiten, maar veel belangrijker is dat ze weer gevuld zijn met mensen. Gasten van onze appartementen, fietsers, wandelaars, vrienden uit het dorp. Wat fijn om al deze mensen weer te ontvangen. Samen verhalen delen over de afgelopen tijd en ook onze zorgen delen. Het voelt echt goed om weer samen te zijn. Ik heb weer het ‘wij-gevoel’. En een biertje en een portie bitterballen smaken op het terras toch anders dan thuis op de bank. We zijn er weer even uit. En de Famous Pub Burger en Fish and Chips heb je thuis al helemaal niet. En de Guinness uiteraard…., die is vers van de tap het lekkerst.

We zijn de hele week al in de weer met de voorbereidingen. Nieuwe kaart maken, QR-code regelen (gelukkig hebben we hier een handige dochter voor 😊), drank koud zetten, tap aansluiten (en voorproeven), bestellingen maken… Het zijn vertrouwde handelingen, maar het voelt toch ook een beetje als een nieuw begin. Het verwondert me dat het eigenlijk meteen weer zo ‘normaal’ voelde. Maar toch ook weer heel bijzonder. Weer onbezorgd samen zijn. Hoewel, helemaal onbezorgd zijn we natuurlijk niet. We blijven wel bewust. Géén vol terras. Alle tafels staan op 1,5 meter van elkaar. We gaan pas om 12.00 uur open, maar die cappuccino die je normaal in de ochtend drinkt smaakt de hele dag heerlijk. En borreltijd heeft eigenlijk geen tijd. Behalve dat die voorlopig om 18.00 bij ons stopt. Maar afgezien van dat… het voelt fijn en ‘normaal’. Dat geeft hoop. Hoop dat het nieuwe normaal binnenkort weer grotendeels het oude normaal zal zijn…

the talk gastropub terras